به گزارش خبرگزاری حوزه، در این جلسه که با هدف امکان سنجی «رشته علوم حدیث، گرایش اقتصاد اسلامی»، در مقطع کارشناسی ارشد و با حضور مسئولان دانشکده علوم و معارف حدیث، معاون آموزشی دانشگاه قرآن و حدیث و اساتید و صاحبنظران رشته اقتصاد در موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث قم برگزار شد، رییس دانشکده علوم و معارف حدیث، گزارشی از فعالیت های دانشگاه قرآن و حدیث ارائه کرد.
حجتالاسلام و المسلمین طباطبایی، درباره قابلیت اجرایی شدن «رشته علوم حدیث با گرایش اقتصادی اسلامی»، رشتههای جایگزین و هم عرض مانند اقتصاد و توسعه و اقتصاد خانواده و نیز جامعه هدف، سوالاتی را طرح کرد که کارشناسان حاضر در جلسه به ارائه نظرات خود پرداختند.
صاحبنظران اقتصادی از دانشگاه مفید، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه علوم اقتصادی و دانشگاه شاهد، پذیرش طلاب مستعد برای تحصیل در این رشته و گرایشهای دیگر مانند اقتصاد خانواده، اخلاق اقتصادی، فلسفه اقتصادی، مدیریت مالی را دارای اولویت عنوان کردند.
اساتید و کارشناسان علم اقتصاد، تربیت پژوهشگران مسلط به علوم حدیث و توانمند در علم اقتصاد را ضروری دانستند تا بتوانند با دقت در متون حدیثی، مفاهیم اقتصادی را استخراج و به گونه روز آمد تبیین کنند.
اساتید حاضر در این جلسه همچنین، همسانی موضوع، روش و غایب را در طراحی رشته ضروری برشمردند و بر تقویت واحدهای اقتصادی و اسلامی تاکید کردند.
در این جلسه همچنین توجه به گردآوری احادیث و دستهبندی و تحلیل آنها در حوزه تولید، مصرف و توزیع و نیز احادیث مربوط به اهداف و مبانی اقتصاد، اخلاق اقتصادی و دولت به عنوان یکی از افقهای پیش رو در تربیت دانشجویان توانمند در عرصه حدیث و اقتصاد، مورد تاکید قرار گرفت.
برپایه این گزارش، در پایان مقرر شد در صورت نیاز به ادامه بحث درباره «رشته علوم حدیث گرایش اقتصاد اسلامی» نشست دیگری در آینده برگزار شود.
گفتنی است، پیشنهاد راهاندازی «رشته علوم حدیث گرایش اقتصادی اسلامی» در مقطع کارشناسی ارشد، از سوی دانشگاه قرآن و حدیث ارائه شد که مورد تایید شورای برنامهریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت.
نظر شما